Friday, February 10, 2017

DENDAM

Sesuatu yang sangat bisa kesannya kepada kita.... Kemarahan yang tersimpan lama kelamaan boleh menjadi dendam yang semakin bersarang di dalam diri. Dendam menjadikan seseorang itu hilang pertimbangan dan penilaian dalam membuat keputusan, sehingga ada masanya kita langsung tidak nampak kesalahan itu sebenarnya berpunca dari kita jua.

ALLAH YA ALLAH

Begitulah dengan diri ummi.... Dendam dan marah yang sekian lama terpendam sehingga membutakan ummi seterusnya menafikan  punca  "tersebut " disebabkan ummi sendiri. Ummi 'pejamkan mata' untuk nampak kesilapan ummi.

ALLAH

Kerdilnya ummi.... lupa pada ketentuan yang Allah tetapkan. Sepatutnya ummi pandang ke hadapan dan bukannya menoleh ke belakang. Jauh lagi perjalanan ummi..

Dan alhamdulillah......
selepas berbelas tahun ummi dapat jawapannya..Terima kasih wahai si 'dendam' ku.......Rasa lega!!!puas!!!!! Air mata ini tumpah akhirnya.Tumpah kerana sedar kesilapan diri. Gagal dalam membuat pilihan dan keputusan....Tapi ..........................
Itu kisah berbelas tahun yang lalu. Hari ini ummi bangkit dengan rasa senang dan juga ada sedikit rasa kemenangan. Yea Yea Yea ........... Bangun wahai ummi aishah.


Bebaskan dendam mu...Teruskan perjalanan mu...Ini yang Terbaik.

Bersama keluarga MRSSPSCoretan :
UmmiAishah
1.24 ptg
10 Februari 2017


>>>>> xperlu ummi ceritakan apa sebenarnya, cukuplah sekadar berpesan "lepaskan dendammu. Pilihan di tangan kita..Berhati hitam dengan rasa sakit di jiwa @ pilih untuk bahagia...."

No comments:

Post a Comment

CERITA LAIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...